Tokyo firm Office of Ryue Nishizawa has made an undulating solid rooftop to traverse an elongated house on a land projection towards the Pacific Ocean in Chile.

House in Los Vilos is a retreat on the Chilean coast that was finished by the eponymous Japanese studio of Pritzker Prize-winning designer Ryue Nishizawa, who likewise runs firm SANAA with designer Kazuyo Sejima.

Office of Ryue Nishizawa planned the wavy rooftop to follow the forms of its site – a rough high land that extends out to the water. The plunges of the undulations additionally section the elongated, bent house to define various regions instead of actual walls.

House in Los Vilos’ solid rooftop is held up by walls and steel pillars on the edge. The curves length between precise lines that the studio decided to make bigger openings to the landscape.

The rooftop isolates the house into three zones: the sauna at the front, a room and lounge room in the center, and a kitchen and dining area that reaches out to a patio at the back. At this far end, the rooftop lifts up at an edge to cover an open air space.