Kapsimalis Architects presents a complex of two houses in Vourvoulos, Santorini, which embrace the land itself as a purpose and as a tool for its structure.

Situated in a country setting in the northeast of the Greek island, the structure is designed so that it enjoys beautiful landscapes on the Aegean Sea.

The brief from the customer was to make two homes close to each other, which both had views of the sea. The relation with the surrounding volcanic setting was also a significant element for the clients, which later become the starting point for the whole project.

The idea by Kapsimalis Architects was to cut a bit of the slope and push it forward, suggesting the erosion of the ground and the presence of the typical big stones found on the volcanic surfaces of the island.

This configuration additionally leaves a cliff at the back of the structure, where a little parking area and optional passage can be found.