A Norwegian studio worked on “Nanchang Waves”, a project in Jiangxi territory that incorporates a spiraling observatory.

Situated close to a wetland park in the city of Nanchang, the structure reacts to the common characteristics of the site, creating a mix of elements where buildings and scenery come together.

The project comprises of three natural components: water, earth, and sky; which relate to three functional areas: the front square, the business offices, and the observatory.

Nordic Office of Architecture, a firm situated in Oslo, with workplaces in Copenhagen, London, and Reykjavik, says that the structure of the front square is linked to the old water culture of Nanchang and to the nearby lake.

Each one of the landscapes contain facilities for individuals of various age groups and allows interesting spatial encounters to happen.