Photo by <a href="http://rory-gardiner.com">Rory Gardiner</a>
Photo by Rory Gardiner

In south London’s Bermondsey neighborhood, lighting brand PSLab HQ got a new life thanks to local design studio JamesPlumb’s work.

Photo by <a href="http://rory-gardiner.com">Rory Gardiner</a>
Photo by Rory Gardiner

The building used to be an old Victorian tannery, which presented a peculiar shapes for its floor plan. In fact, the whole area had a series of sunken pits, that once served for dyeing processes.

Photo by <a href="http://rory-gardiner.com">Rory Gardiner</a>
Photo by Rory Gardiner

PSLab envisioned their new HQ as a place which was an in-between form of an office and a showroom. In fact, the brand’s products are not displayed onto any shelves, they are utilized as a part of the furnishing itself.

Photo by <a href="http://rory-gardiner.com">Rory Gardiner</a>
Photo by Rory Gardiner

The different pits were utilized by the design studio to create different smart solutions such as a pit serving as a relaxing area for the employees, or a smaller one surmounted by a concrete slab, becoming a desk.

Photo by <a href="http://rory-gardiner.com">Rory Gardiner</a>
Photo by Rory Gardiner

The concept that the studio JamesPlumb wanted to follow is the one of “quiet brutalism” as it shows from the sense of peace and reconciliation the interiors give, along with the living nature that was brought in thanks to the vivid greenery you can find all over the space.

Photo by <a href="http://rory-gardiner.com">Rory Gardiner</a>
Photo by Rory Gardiner