Photo by <a href="https://francisconogueira.com">Francisco Nogueira</a>
Photo by Francisco Nogueira

When design studio Atelier Rua was contacted by a retired Dutch couple they wouldn’t know the beauty they were about to create. The couple, inspired by a project Atelier Rua had previously done, decided to embark on this new journey with the design studio.

Photo by <a href="https://francisconogueira.com">Francisco Nogueira</a>
Photo by Francisco Nogueira

The two imagined a house, later called Casa Meco, with a true open space, that presented as few doors as possible.

Photo by <a href="https://francisconogueira.com">Francisco Nogueira</a>
Photo by Francisco Nogueira

The heart of the house is the common area, which presents three different views on the surrounding landscape thanks to big, wide windows situated on three of the four walls that compose the square living area. In fact, the house is the result of a game of geometry and shapes.

Photo by <a href="https://francisconogueira.com">Francisco Nogueira</a>
Photo by Francisco Nogueira

The house, located at the south of Lisbon, was thought out so that it could be lived in different “clusters”, totally independent, yet interconnected with the rest of the building through the common spaces.

Photo by <a href="https://francisconogueira.com">Francisco Nogueira</a>
Photo by Francisco Nogueira

The furniture is a brilliant declaration of sandy, warm colors with a taupe sofa, with contrasting accents such as the marbles utilized in the bathrooms. To complete the setting a breathtaking swimming pool and an outdoor fireplace embedded in an arched niche.

Photo by <a href="https://francisconogueira.com">Francisco Nogueira</a>
Photo by Francisco Nogueira